Ko Phi Phi, Ko Lanta & Trang
Blijf op de hoogte en volg Bregtje & Leon
06 Mei 2006 | Thailand, Bangkok
Allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin! We vertrouwen erop dat iedereen er weer het beste van heeft gemaakt! (foto's zijn altijd welkom!!)
*KO PHI PHI*
Na Ao Nang zijn we met een bootje naar Ko Phi Phi gegaan, een heel klein eilandje in de Andaman zee. Zo klein dat je in 5 minuten het eiland over was (op het smalste stuk dan haha), geen auto's hier, alleen wat brommertjes en voornamelijk bootjes. Dit eiland is in 2004 ook flink getroffen door de tsunami, wat op sommige plaatsen nog wel te zien was. De hotels waren grotendeels allemaal weer opgebouwd/opgeknapt. Alleen zag je dat de Thai zelf nog her en der in krottige, bij elkaar geraapte zooi leefden. Dat voelt wel hypocriet, dat je daar een beetje in je zwembroekje, coktails drinkend de rijke toerist uithangt. Maar aan de andere kant leeft het eiland hierop, en is het geld hard nodig. Ko Phi Phi is een heel mooi eilandje met een prachtige baai (2x) en heel rustig en ondiep water, waar je recht doorheen kan kijken, erg mooi!! Omdat het laagseizoen is, is er niet heel veel te beleven, naast het duiken en snorkelen, wat iedereen dan ook doet.
In het bunglowparkje waar we zaten (7 bungalows allemaal na de tsunami, met de hand gemaakt, met veel hulp van vrijwilligers uit het westen), hebben we een ex-monnik (Chris) ontmoet, die nu na 13 jaar klooster besloten heeft de andere kant van Thailand te ontdekken! Een erg aardige en aanhankelijke jongen, die iedere keer als hij Leon zag zo'n beetje om z'n nek vloog!! Oh ja, Breggie ondekte nog een monster in de badkamer (half in de jungle) in de plant, dus Leon haalde de baas erbij, bleek het een kikkertje te zijn hahahaha!!! Daar heb je dus een bril voor, mmm. Dit zorgde voor veel hilariteit onder de locals. Farang, farang... (buitenlander)
*KO LANTA*
Op Koninginnedag ook de boot gepakt, zwaaiend naar Ko Lanta gevaren. Een groter eiland iets meer naar het zuiden. Dit was een zeer leerrijke trip, allemaal thai die ons hun accomodaties (uiteraard allemaal mooier dan degene die net voor hun was) probeerden aan te smeren. Uiteindelijk gekozen voor een meisje, waarbij de accomodatie er mooi uitzag. Maar eenmaal aangekomen bleek het een folder te zijn van 10 jaar terug! Dus besloten om daar 2 nachtjes te blijven en vervolgens verderop het eiland te kijken.
Op Ko Lanta hebben we twee dagen rondgescooterd, en we kregen direct de eerste dag onze, jawel, eerste Thaise boete!!!!! Een uitermate vriendelijke politieagent wees ons erop dat de bestuurder, Leon, een helm moest dragen. Dus 100 Bath (2 euro) en we konden weer verder scooteren (zonder helm, maar dat maakt niet uit!) De schatkist moest ff worden bijgevuld, hier kan Zalm nog wat van leren haha!!!
Na heerlijk gerelaxed te hebben bij het zwembad op ons tweede stekkie, aan de Klong Khling Beach (KLing, klong klang...) zijn we de grotten op het eiland gaan verkennen. Wel met een gids en zijn drie dochtertjes, waarvan 1 een oogje op Leon had, dus de hele tijd gegiebel en gegeit, hebben we erg om moeten lachen!! De weg naar de grotten (bergop) was een soort van jungletrail, over stenen klauteren, zwaar begroeide paadjes en klimmend op bamboe laddertjes, die er redelijk wankel uitzagen... Het ultieme Indiana Jones gevoel!! De ingang van de grot, hoog op de berg, was een smalle spelonk, en dit bleek een voorbode van de grotten zelf te zijn.
Een afwisseling van enorme ruimtes (tot wel 60 meter hoog) en zulke smalle passages, waar je liggend, kruipend doorheen moest worstelen (lekker claustrofobisch aarghh!!) De laatste grot zat vol met honderden vleermuizen, een indrukwekkend gezicht!!
Twee liter zweet lichter, waren we een enorme indrukwekkende ervaring rijker!!!
Na nog een dagje relaxed rood verbrand te zijn (ach, nu kan het wel zonder zonnebrand, dus niet!! haha) naar Trang vertrokken met de minibus, maar weer eens een leerrijke ervaring. Leon zat met zijn nagels in het plafond, omdat de chauffeur de gewoonte had aangenomen, daar waar je niet zou moeten inhalen, in te halen en daar waar wel niet. Oftewel: interessant!
*TRANG*
Trang zelf is een klein stadje met een aantal grote wegen naar de uithoeken van Thailand. Na de rust van de eilanden weer ff wennen aan het lawaai 24/7.
Volgende plek zal waarschijnlijk Satun zijn, dichtbij Maleisie, dus daarna de grens over.
p.s.1: We houden het nieuws van de vulkaan op Java goed in de gaten, als nodig dan wijzigen we de plannen, dus wees niet ongerust!
p.s.2: Celesta: je zeepje is echt een heerlijke uitkomst, super bedankt nogmaals!!!! x b
p.s.3: Lieve Natas, ben erg benieuwd naar je foto's van Q-day!!! x b
p.s.4: Erik, we slaan toch Hat Ton Sai Beach over, vanuit de verte zag het er goed uit! x L
p.s.5: Oma en Nietje, super tof dat jullie ons foto ruimte hebben gegeven!!! We zullen mooie plaatjes op sturen!!! x b
p.s.6: Annemijn en Mies GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(mochten er meer van jullie jarig zijn geweest ook gefeliciteerd!)
p.s.7: WE MISSEN JULLIE OOK ALLEMAAL!!!!!!
06 Mei 2006 - 08:18
Marleen:
Hee lieve twee! Maar dat ziet er goed uit! Jaloers! Wat een paradijsje zeg, wist niet dat het zo mooi was daar!
Geniet ervan saampjes.
Dikke kus van Marleen (en Joppe en Moos) -
06 Mei 2006 - 13:07
Dierenshonk:
jullie maken de mensen hier hopeloos jaloers, wat een mooie werreld daar!
We kijken uit naar meer foto's.
nu naar maleisie, oet ook mooi zijn.
geniet ze en xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxm&p -
06 Mei 2006 - 13:09
Djoeke:
He farang...s!!!
Wat klinkt het allemaal heerlijk! Wat goed..! Foto's van q-day zijn dr bij mij niet...helaas...ik moest werken, zal een kleine omschrijving geven van mijn uiterlijk...onrajegespoten haar een mini-ordipordi truitje met BIERTJE? drop en een orange bloemetjesketting...kortom Djoeke goes Rembrandtplein..hilariteit alom...hahaha...oh trouwens misschien een huisje en een nieuw werkje.,..ik hou jullie op de hoogte....nou geniet en drink dr een op me enneh heb de fiets een dikke kus gegeven, je krijgt dr duizend terug...ze mist je een beetje....zover ik dan fietstaal begrijp heh ;)
Dagdag en kusjesjezusjes (incl fiets) -
07 Mei 2006 - 07:18
Linsy:
mooie fotos.leuk van het kikertje.lief poesje.ik heb een week vakantiegehad.en ook heel mooi weer gehad.heb je daar ook al schooltjes gezien?nog veel plezier liefs linsy!!!!!!!!!
08 Mei 2006 - 21:28
M. Herben:
Hartelijk Dank. En nog veel plezier toegewenst op deze mooie reis.
MVG
Mattie -
09 Mei 2006 - 07:49
Femke:
Hee dag Leon, Bregtje!!
Eindelijk even de tijd genomen al jullie berichten te lezen en bekijken en het ziet er heerlijk uit. Wilde een foto sturen van koninginnedag (Dimitri!) maar hoe doe ik dat???
Heel heel veel plezier en ontspanning toegewenst!!!
xxx
Femke en ook van Michel